Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framgångsrikt företag utvecklar sin verksamhet: "Det kan bli fler arbetstillfällen"

När Fredrik Andersson startade Nordschakt AB i Hedemora för elva år sedan hade han en anställd. Sedan dess har företaget växt för varje år, och i förra veckan påbörjades bygget av nya större lokaler.

Annons

Det finns gott om plats på den nya adressen på industriområdet vid Ivarshyttevägen. Området är 13 000 kvadratmeter stort, och här ska Nordschakt bygga ett hus på 1200 kvadratmeter som inrymmer verkstad, tvätthall och kontor.

– Själva markjobbet är redan påbörjat och bör vara klart om en månad. Till våren ska vi sätta i gång med bygget av huset, för att förhoppningsvis kunna flytta in till jul nästa år, säger företagets vd Fredrik Andersson.

Läs mer: Nya tillväxtkassan hoppas kunna skapa fler jobb i Hedemora

Nordschakt är ett företag med verksamhet inom bergkrossning, och har haft en stadig tillväxt sedan starten 2005. Företaget har i dag 25 anställda och jobbar med mobila bergkrossar över hela Sverige.

– Just nu jobbar vi från Stockholm till norra Dalarna, men tidigare har vi jobbat på Botniabanan och på Hallandsåsen. Jobben växlar ganska snabbt, de kan vara en månad upp till ett år, berättar Fredrik Andersson.

Läs mer: Företag öppnar nytt kontor i Hedemora

Nordschakts vd Fredrik Andersson ser fram emot att ha verksamheten samlad på ett ställe.

Han är uppväxt i Stora Skedvi, och företaget har hela tiden haft Hedemora som utgångspunkt. I dag ligger huvudkontoret längre ner på Ivarshyttevägen, och Fredrik Andersson berättar att syftet med flytten är att samla alla delar av verksamheten på ett ställe.

– Vi har haft kontor här på Ivarshyttevägen och lager någon kilometer härifrån, och så har vi hyrt uppställningsplatser för maskiner i Falun. Det känns jättekul och skönt att få allt samlat och jag tror att det kommer bli bra praktiskt. Sen är det lite roligt att se det växa fram också, säger han, och berättar att planen är att Nordschakt ska växa lite till.

– Efterfrågan på jobb ökar i branschen, och för att vi ska hinna med måste vi växa lite.

Kan det skapa fler arbetstillfällen?

– Det kan det göra, men jag har inte planen helt klart för mig än.

Läs mer: Företag som vill bygga prioriteras

Mer läsning

Annons