Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Feststämning i Hedemora och Säter

/
  • Studentbukett. Emma Isegård, Emma Köpmans, Elin Jans och Sara Suvanto är överens om att det är blandade känslor en dag som denna. De drömmer om att jobba, spara pengar och resa. Sara Suvanto vill gärna flytta till en större stad och studera och Elin Jans skulle gärna göra lumpen.
  • Förväntansfull. Magnus Pettersson i SPEI3 är en av många avgångsstudenter från Hedemora som väntat på examensdagen och vuxenlivet som nu tar vid.
  • Framtiden är vår. Säterstudenterna bjöd på tjoande och sång när de kom ut och tog emot lyckönskningar och kramar från familjer och vänner.

Annons

Nej, uppenbarligen inte, för det var idel glada miner på skolgårdarna i Hedemora och Säter när årets förväntansfulla studenter kom ut i solskenet.

Där stod åtskilliga nära och kära och väntade i ett hav av blommor och barndomsplakat.

Bakom dem fanns lövade vagnar som något senare skulle ta studenterna med på en åktur längs stadens gator - ett sätt att ta adjö av den första fasen i livet.

Trots glädjeyran för stunden, skönjdes även vemodiga uttryck i studenternas ansikten. Uppbrott, avsked och osäkerhet i kombination med lättnad, frihet, äventyrslusta och glädje är väl en naturlig blandning av upplevelser vid ett dylikt vägskäl.

Mer läsning

Annons