Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Farthinder skapar sprickor i hus

/
  • Bostadsrättsföreningen Mörten vill att en vibrationsmätning och en bullermätning görs på grund av de problem som uppstått sedan farthindret kom till på Gussarvsgatan.

Sprickor i husen och hög ljudnivå.
Det är vad medlemmarna i bostadsrättsföreningen Mörten har upplevt, sedan kommunen gjorde ett farthinder på Gussarvsgatan.
Nu vill de att problemet åtgärdas.

Annons

Farthindret finns på Gussarvsgatan i anslutning till korsningen med Landsgatan. Sedan hindret kom till har sprickbildningar uppstått i lägenheter och i trapphusen. Främst på översta våningen.

En annan olägenhet är ljudnivån, som numera upplevs som mycket hög. Föreningens styrelse får ofta påpekanden om problemet och beslutade att framföra klagomålen till miljö- och samhällsbyggnadsnämnden. Först och främst önskar föreningen att en vibrationsmätning och en bullermätning görs. Dessa mätningar bör utföras vid olika tidpunkter då besvären kan variera med väglaget, anser styrelsen.

Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen som fått skrivelsen, har skickat ärendet till kommunstyrelsen. Där vill förvaltningen ha ett svar på vilka åtgärder och undersökningar som kommunstyrelsen avser att göra.

Mer läsning

Annons