Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för sexbrott mot sin dotter

Annons

Övergreppen på den underåriga flickan ska ha börjat 1999 och pågick sedan under närmare tre år. Redan då fanns misstankar om att 46-åringen utnyttjat henne sexuellt. Men det var först under förhören ifjol, som flickan började berätta om sina upplevelser.

46-åringen har erkänt att han haft visst sexuellt umgänge med dottern. Men han nekar till att det rört sig om grova brott, som åklagaren hävdar.

Enligt tingsrättens dom har 46-åringen haft ett intresse av att chatta med unga flickor på internet. I januari 2004 dömdes han dessutom till dagsböter och skyddstillsyn, för att ha ofredat två flickor sexuellt.

Falu tingsrätt anser att dotterns berättelse är trovärdig. 46-åringen har dömts som skyldig till grovt sexuellt utnyttjande av underårig.

46-åringen har genomgått en rättspsykiatrisk undersökning, men den har inte visat att han lider av någon allvarlig psykisk störning. Däremot har det konstaterats att han har är lätt förståndshandikappad. Det är dock inte skäl nog för att slippa fängelsestraff.

46-åringen ska även betala 180 000 i skadestånd till flickan.

Mer läsning

Annons