Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjedag i Folkets park utan ungdomar

/
  • Kampsång. Bengt-Olov Filmersson stod för underhållningen i Folkets park och avslutade med Internationalen.

Annons

- Från mörkret stiga vi mot ljuset, från intet allt vi vilja bli...

Bengt-Olov Filmersson spelade och sjöng i Folkets park. Avslutningssången samlade åhörarna, som enligt traditionen höll händerna i skyn till tonerna av Internationalen. Men det blev inget demonstrationståg i Hedemora i år heller, något som SSU och några besökare hävdade behövs i tider av kraftiga politiska förändringar.

- Vi får se, det kanske kan vara läge att återinföra tåget nästa år, vi behöver göra någonting, det är ju synd att det är så få ungdomar och unga människor här idag, säger Per Fagerström, ordförande i Hedemoras arbetarkommun.

Riksdagsledamoten Peter Hultqvist lade stor kraft vid att protestera mot de borgerligas framfart i politiken.

- Vid ett framtida maktskifte ser jag ett återinförande av förmögenhetsskatten, det som händer nu är att rika blir rikare och rikare och klassklyftorna ökar, säger Peter Hultqvist.

Peter menar att överskottet behöver gå till att satsa på samhällsutvecklingen i miljöfrågor, IT-teknik, papper och stålverksamheten.

- Istället går vinsten direkt ned i fickan på de rika och således till spillo.

Av 54 statliga företag vill regeringen sälja ut sex av dem, för att betala av en del av statsskulden. Det skulle innebära en minskning av fem miljarder i statsskuldsränta, men enligt Peter Hultqvist en risk att förlora 16 miljarder i utdelningar.

- När sedan företagen är sålda är de inte längre folkets egendom och troligen inte möjliga att köpa tillbaka igen i framtiden, tillägger Peter.

Besökarna i Folkets park bjöds på korv, kaffe och saft och efter en dryg timme var firandet över.

Mer läsning

Annons