Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erosionsrisken undersöks ytterligare

/
  • Dalälven. En fördjupad geoteknisk undersökning ska göras om erosionsrisk vid fastigheter i Smedby och Myckelby som ligger intill Dalälven.

Annons

Det var enighet i kommunfullmäktige om att bevilja pengarna, men oenighet om finansieringen. Majoriteten fick igenom att pengarna tas ur rörelsekapitalet, medan oppositionen ville att finansieringen skulle ske inom miljö-och byggförvaltningens egen budget.

Karl-Erik Pettersson (mp), ordförande i miljö-och byggnadsnämnden förklarade att kommunen sökt bygdemedel med 250 000 kronor och också fått pengarna. Men när nämnden levererade tillbaka överskottet för 2006 på 700 000 kronor fanns nog dessa pengar med.

Gun Drugge (c) sade att miljö-och byggnadsnämnden inte kommit med någon begäran om att få omdisponera medel.

Någon riktig klarhet i vad som hänt med de 250 000 kronor, som kommunen fått i bygdemedel för fördjupad geoteknisk utredning vid bebyggelsen i Smedby och Myckelby, gavs inte vid mötet.

Kommunchefen Ann-Katrin Sundelius fick i uppdrag att ta reda på vad som hänt med pengarna.

Dagen efter mötet berättar hon för tidningen att pengarna har gått till miljö-och byggförvaltningen. Då hade förvaltningen lagt ut pengar av egna medel till den första delen av undersökningen längs älven innan bidragspengarna kom in pengarna hade därmed förbrukats redan vid första undersökningen.

Mer läsning

Annons