Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En man har häktats misstänkt för våldtäkt – brottet ska ha begåtts i söndags

En man i 25-årsåldern har häktats på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt. Brottet ska ha begåtts på en plats i Hedemora kommun på söndagen.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Här är beteendet som kan kosta liv i vintertrafiken – Trafikverket: "Syftet är att förstå faran man utsätter sig för"

Strömavbrott under vintern kan snabbt kyla ditt hus – enkla tips för att behålla värmen

Åtta bra tips: Så skyddar du dig mot inbrott

SÅ KÖPER DU PLUS

Våldtäkten ska ha begåtts på en plats i Hedemora kommun under söndagen. På måndagen greps en man, som är i 25-årsåldern. Han anhölls senare under måndagen.

På torsdagen lämnade åklagaren in en häktningsframställan till Falu tingsrätt. I sin framställan angav åklagaren att hon ansåg att det fanns risk för att mannen kunde försvåra utredningen, exempelvis genom att undanröja bevis.

En man har häktats vid Falu tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt. Brottet ska ha begåtts i Hedemora kommun i söndags.Foto: Anders Wiklund / TT

Dessutom angav åklagaren att det angivna brottet inte är föreskrivet något lindrigare straff än två års fängelse och att det inte är uppenbart att det saknas skäl för häktning. Åklagaren ansökte även om att få tillstånd att ålägga den misstänkte mannen med restriktioner.

Häktningsförhandlingarna hölls i Falu tingsrätt på fredagen och tingsrätten beslöt att häkta mannen. Han är nu häktad på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt. Sannolika skäl är den högre misstankegraden.

Han kommer nu att sitta häktad i 14 dagar, därefter ska åklagaren antingen väcka åtal eller ansöka om förlängd häktningstid.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons