Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elevrådet gjorde rolig dag på Stureskolan

/
  • Sportigt. Inne i gympasalen var det ett gäng som spelade innebandy.
  • Konstigt. Några av eleverna valde att ägna lite tid och måleri och pyssel.
  • Grimascher. Dramaleken Grevinnan går ut på att göra fula grimascher bakom grevinnans rygg utan att hon märker något.
  • Linus Larsson hjälper Desiree Bängts i 5 C med att teckna en serie. Hennes serie handlar om en tjej som går catwalk. Men så är den en som slår henne. Då blir hon ledsen och gråter så mycket att det bildas ett helt hav. Sedan kommer en haj och äter upp henne.
  • Tillåtet ohyfs. Plack Tanapumjunpok i 2A gör en ful grimasch bakom ryggen på Kenneth Almgren i 3A. Ebba Kåks i 3B låtsas som ingenting. Helt okej beteende i dramaleken Grevinnan som var en av många aktiviteter på Elevrådets dag i Stureskolan på onsdagen.

Annons

Beatrice Bylén i klass 6 A satt i elevrådet när beslutet fattades. Hon berättar att först tänkte de anordna en dag mot mobbning men sedan bestämde de sig för att göra något roligt en hel dag istället. Det kanske inte var en så dum idé för det kan ju vara så att mobbning motverkas när eleverna umgås under lite annorlunda former.

Till aktiviteterna under dagen hörde bland annat ponnyridning i Sveaparken, matlagning och bakning, bollsport i Vikmanshyttan och bad i Vasahallen.

I ett av klassrummen tecknar barnen serier under ledning av läraren Linus Larsson. Han har gått på serieteckningsutbildning i Hofors, men nu jobbar han som musiklärare på skolan.

Izlam Smagolov i 5B förklarar att de har fått lära sig att göra serier från grunden. Först tecknar man karaktärerna. Sedan gör man en enkel skiss för att visa vad som ska hända i varje ruta. Därefter skissar man upp med blyerts på ett nytt papper och fyller i med tusch.

Izlams serie handlar om en man som blir arg och skjuter sönder ett hus med en raket. Tack och lov är pappan och de två barnen som bor i huset ute och handlar så de klarar sig.

I ett annat klassrum sitter barnen och gör fula grimascher bakom ryggen på varandra. Det är en dramalek som heter Grevinnan. Den som är grevinna eller greve säger åt vad de andra ska göra. Kenneth Almgren i 3A talar myndigt om för Ebba Kåks att hon ska rengöra alla hans lampor med bara ett finger. Eftersom Ebba bara är en enkel piga måste hon hålla god min, men så fort Kenneth vänder ryggen till lipar hon åt honom. Om hon blir upptäckt skickar greven henne längst bak i kön av tjänare.

Det är Mikaela Eriksson och Daniel Kjellberg från årskurs ett på Barn- och fritidsprogrammet på Martin Koch-gymnasiet som håller i dramaövningen. Gymnasieelever från barn- och fritidsprogrammet finns med på flera stationer, ett ypperligt tillfälle för dem att få inblick i sitt framtida yrkesliv.

- Jag tror att det kommer att göras en utvärdering av dagen för att se om det var lyckat och gick ihop ekonomiskt. I så fall kanske vi gör om det nästa år, säger Beatrice Bylén.

Mer läsning

Annons