Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter Facebooksuccén med hundleksakerna kan Nora köpa en egen hund

/
  • Nora Edvinsson med några av sina handgjorda hundleksaker, som hon har sålt via ett Facebookinlägg. Just dessa leksaker ska skänkas till Hundstallet i Åkeshof.
  • Noras föräldrar lovade att om Nora lyckades sälja 300 hundleksaker så skulle hon få köpa en egen hund.
  • Nora föredrar att sätta fast fleeceremsorna i kistan i vardagsrummet när hon ska göra sina hundleksaker.
  • En bild på Nora med den här skylten lades upp på Facebook och inlägget hade på torsdagen delats nästan 800 gånger.
  • Nora poserar med några av sina hemgjorda hundleksaker, tillsammans med lillasyster Loka.

Sjuåriga Nora Edvinsson slog vad med sina föräldrar.
Om Nora lyckades sälja 300 av sina hundleksaker så skulle hon få köpa en hund.
Det var klart på tolv timmar.
– Helt otroligt, säger Noras mamma Mikaela Edvinsson.

Annons

Idén till vadet kom när sjuåriga Nora Edvinsson satt hemma i Långshyttan och flätade hundleksaker av remsor från gamla fleeceplädar.

– Vi hade pratat om att skaffa en hund till Nora. Så då sade jag att om hon kunde sälja 300 av sina hundleksaker för 30 kronor styck så skulle hon nästan ha råd att köpa en hund, sedan skulle jag lägga till resten, förklarar Mikaela Edvinsson.

Mikaela tog en bild på Nora, som höll upp en skylt som förklarade vadet. Efter att bilden hade lagts upp på Facebook så spred den sig snabbt.

– Det bara rasslade till i telefonen direkt. Jag fick sitta uppe till klockan två på natten för att hinna med att skriva upp namn och adresser till alla de som ville beställa hundleksaker, säger Mikaela Edvinsson.

Efter bara tolv timmar hade Nora sålt 300 hundleksaker.

– Så då fick vi sätta stopp. Vi har fått säga nej till säkert 100 personer som ville beställa hundleksaker. Och jag lovade Nora att vi skulle stå för portot till de leksaker som vi ska skicka. Det blev ett dyrt vad detta, säger Mikaela med ett leende.

När DT är på besök hemma hos familjen i Långshyttan så har de flesta leksakerna redan skickats i väg.

– De som återstår ska vi skänka till Hundstallet i Åkeshov i Stockholm. De som har köpt en leksak utan att själva ha hund, utan köper för att de vill hjälpa Nora, skänker vi till Hundstallet, säger Mikaela Edvinsson.

Leksaker har skickats till Umeå, Skellefteå, Skåne och Gotland.

– Jag har hört att inlägget har delats utomlands, bland annat i USA. Det är många som känner igen sig i Nora, att de ville ha en egen hund när de var små. Vi har fått flera brev också, säger Mikaela Edvinsson.

Nu har familjen tingat en valp. Nora vet precis vad det är för hund hon vill ha.

– En Bostonterrier. Den ska heta Liten, berättar hon.

– Jag själv föder upp Engelsk springer spaniel, så Nora har hundintresset i blodet. Hon var med på sin första hundutställning när hon var sex veckor gammal. Och hon har fått låna hundar att tävla med sedan hon var fyra år, säger Mikaela Edvinsson.

I början av nästa år hoppas familjen att deras djurskara, som i dagsläget består av hästen Pysen, hunden Flora, kaninen Blixten, katten Spike och råttorna Fyra, Råttan och Tjofsan ska utökas med tvåp valpar.

– Jag har beställt en egen valp, så vi hoppas att både jag och Nora får varsin hundvalp i februari. Det blir perfekt, då kan väl tävla med hundarna tillsammans, säger Mikaela Edvinsson.

– Det känns pirrigt, säger Nora Edvinsson.

Mer läsning