Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byggföretagare varslar 25 anställda

/
  • Mattias Österling varslar 25 anställda, men hoppas på att få slippa avskeda dem.

Försenade byggprojekt och tveksamhet hos beställarna i krisens spår gör att Österlings Bygg i Hedemora varslar 25 anställda om uppsägning. Företagets vd Mattias Österling har dock förhoppningar om att varslen inte kommer att behöva verkställas.

Annons

Varslen berör hälften av Österlings totalt 50 fast anställda byggnadsarbetare. I en första omgång har 11 personer varslats från den 1 februari. De resterande varslen gäller från 1 mars och 1 april.

– Vi har fått ett glapp mellan nyss avslutade och ännu inte påbörjade projekt. Därför har vi lagt varslen som en försiktighetsåtgärd. Vi har många nya projekt på gång så jag har goda förhoppningar om att ingen eller få av de nu varslade ska behöva gå hem, säger Österling.

Det företag som har lagt en beställning på en stor hall för produktion och lager i Enköping hos Österlings har beslutat att skjuta upp byggstarten. Samtidigt står två stora bostadsprojekt i Sälen som Österlings har byggt klara inom kort.

– Det är lite skakigt ute på marknaden just nu på grund av finanskrisen. Det finns en rädsla för att dra i gång byggprojekt just nu. Vi får ett glapp just i februari, en månad då också få byggen startas av klimatskäl. Jag är dock övertygad om att det kommer att lossna framåt våren.

Österlings ska bland annat bygga en skola för 40 miljoner kronor åt Enköpings kommun, ett LSS-boende i Haninge samt ett bostadsprojekt i Stockholm där företaget har ett kontor. Enligt Mattias Österling har bolaget ytterligare ett antal byggprojekt på gång där upphandlingen ännu inte är avslutad.

Österlings Byggs personalstyrka är bara till en del koncentrerad till Hedemora. Elva personer av de 25 varslade är bosatta i kommunen.

Mer läsning

Annons