Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Butiksägare hittade tjuven själv

/
  • Privatspanare. När polisundersökningen lades ner fortsatte Kenneth Wengelin att söka efter personen som krossat fönsterrutorna till hans butik. Ni vet han vem den skyldige är.  Foto: Jenny Lagerstedt
  • Privatspanare. När polisundersökningen lades ner fortsatte Kenneth Wengelin att söka efter personen som krossat fönsterrutorna till hans butik. Foto: Jenny Lagerstedt

Annons

- Jag vet vem som krossade fönsterrutorna, säger Kenneth Wengelin. Det har gått en dryg vecka sedan han under semesterns sista dag fick meddelandet om att fönsterrutorna till hans butik krossats.

- Inte nu igen tänkte jag då. Jag har haft ungefär en glaskross om året sedan jag öppnade butiken för sex år sedan. Det är skamligt, säger Kenneth Wengelin och ser trött ut.

Attacken mot Lekhörnets fönster bevittnades av en bilist från i Centrumrondellen. Hon kontaktade Kenneth Wengelin och berättade att hon sett en ung kvinna kasta ett stort järngaller mot två av Lekhörnets fönster. Under veckan som gick efter attacken satte Kenneth Wengelin upp lappar på skyltfönstren där han uppmanade den misstänkta kvinnan att självmant höra av sig. De lapparna slets ner efter några dagar.

- Jag har överlämnat alla uppgifter till polisen. Nu hoppas jag att de gör sitt jobb, säger Kenneth Wengelin.

Anna-Carin Danielson, polisinspektör vid Hedemorapolisen, uppger att utredningen för tillfället är bortprioriterad till förmån för allvarligare brott.

- Men självklart ska vi arbeta med det så fort vi kan. Vi kommer att höra vittnen, sen kallar vi in den misstänkta på förhör. Straffet för skadegörelse som denna kan bli dagsböter, säger Anna-Carin Danielson.

Den största kostnaden för skadegörelsen tar försäkringsbolaget, men Kenneth Wengelin måste ändå betala en självrisk på 8 000 kronor.

- Det är pengar man hade kunnat göra något roligare för, säger han uppgivet.

Varför tror du att någon krossat dina fönsterrutor?

- Aggressioner. Jag tror inte att hon hyser något agg mot just mig och min affär. Jag tror att hon känner aggressioner mot något helt annat, säger Kenneth Wengelin.

Han säger att han helst vill undvika att skaffa galler till fönsterrutorna.

- Folk gillar att gå omkring och titta in i skyltfönster. Jag tror att den här stan dör om varje fönsterruta är täckt av ett galler efter klockan sex på kvällen. Så vill jag inte ha det, säger Kenneth Wengelin.

Mer läsning

Annons