Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brister i slöjdsalen på Jonsboskolan

/

Annons

Nyligen var det Vasaskolan i Hedemora som delgavs beslut från Arbetsmiljöverket. Bullret i slöjdsalen var för högt och det fanns inga rutiner för kontroll av maskinerna.

Jonsboskolan i Långshyttan har liknande brister i slöjdsalen och i slutet av veckan skickade Arbetsmiljöverket ett föreläggande dit också.

Under inspektionen den 22 mars påpekades att det fanns för få hårnät vid svarven och borrmaskinen. Det fanns inget resultat från den bullermätning som gjorts av företagshälsovården.

Arbetsmiljöinspektören tyckte heller inte att de checklistor som används på skolan var anpassade för slöjdsalens risker. Det måste också bli en tydligare fördelning av arbetsmiljöuppgifterna mellan slöjdläraren och rektorn.

I mitten av maj hade Jonsboskolan åtgärdat några av bristerna. Men det finns mer att göra innan Arbetsmiljöverket ger sitt godkännande.

Nu har Jonsboskolan fått ett sista datum för när allt ska vara klart. Senast den 30 november måste kraven vara uppfyllda. Annars kan länsrätten döma Jonsboskolan att betala vite på 40 000 kronor.

Mer läsning

Annons