Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brasan brinner vid kolarkojan

/
  • Värme. Varje dag under sportlovet till och med fredag brinner en värmande brasa i kolarkojan vid Tallmormyran på Skedviskogen.
  • Värdar. Göte Löwes och Stig Andersson var värdar första dagen vid Tallmorkojan. Här värmer de sig inne i kolarkojan.
  • Grillbrasa. Göte Löwes ser till grillbrasan vid Tallmorkojan.
  • Fikade. Hanna Olenius, 5 år, och Kajsa Olenius, 8 år, från Ludvika fikar vid grillbrasan vid Tallmorkojan på Skedviskogen.

Annons

När tidningen träffade dem satt de på en bänk intill brasan och åt matsäck och senare väntade även korvgrillning.

Göte Löwes och Stig Andersson från Stora Skedvi hembygdsförening fanns på plats och hade sett till att grillbrasan brann och att elden var tänd inne i kolarkojan som frusna besökare kunde värma sig vid.

Varje dag klockan 11-15 under sportlovet, till och med fredag, är grillbrasan tänd och kolarkojan uppvärmd och där olika medlemmar i hembygdsföreningen finns på plats som värdar.

Det finns också en tipspromenad med frågor gjorda av Greta Carlsson.

Till kojan går det ett nyuppkört skidspår från Trylämnet.

Sportlovsveckan bjuder som vanligt fina tillfällen till utflykter och aktiviteter på Skedviskogen. Förutom att Tallmorkojan är öppen är Stora Skedvi IK:s klubbstuga vid Trylämnet öppen hela veckan. Här finns fina skidspår i varierande längd.

Ett omtyckt inslag under sportlovet är prova på skidskytte vid Trylämnet, en aktivitet som bjuds även i år. På onsdag klockan 10 kan de som vill testa skidskytte ta chansen vid Trylämnet där utrustning och kunniga instruktörer finns på plats.

På lördag är de dags för ytterligare ett arrangemang vid Trylämnet, Barnens Vasalopp, med start klockan 11.

Mer läsning

Annons