Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra resultat för Milko under 2006

/

Annons

Milkos resultat förbättrades från år 2005 med 2,6 till 16,3 millioner kronor och Milkos VD Bo Berg är nöjd med det faktum att mjölkpriset kunnat hållits oförändrat under året.

– Färskvaruförsäljningen utanför vårt område har aldrig varit så stor, säger Bo Berg i ett pressmeddelande.

Men försäljningen av hårdost gick inte enligt planen, vilket Milko föklarar med att den importerade osten har stärkt sin ställning. Milkos styrelse uttrycker sin besvikelse över att diskussionerna mellan Milko, Skånemejerier och Valio om ett fördjupat samarbete för att skapa en start mejeriallians i Norden avbröts under hösten.

– Mejeribranschen i Sverige har för många aktörer, vilket gör det svårt att nå stordriftsfördelar, men Milko jobbar vidare på att skapa vidare samarbeten inom och utanför mejeribranschen, meddelar Milkos ordförande Ingvar Persson.

Under styrelsemötet i fredags meddelade Ingvar Persson, som varit styrelseledamot sedan 1986, att han inte ställer upp för omval vid stämman i april.

– Nu vill jag ägna mer tid åt min familj och så känns det bra att kunna avsluta mitt uppdrag när Milko gör ett så bra resultat, säger Ingvar Persson.

Under styrelsemötet föreslogs att 2,5 öre per kilo mjölk återbetalas till ägarna i form av en insatsemission, vilket är en fördubbling jämfört med år 2005.

Mer läsning

Annons