Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra betyg för biblioteket

/
  • Många kommer till biblioteket för att ta del av programverksamheten. Författarbesök är populära. Naturligtvis var det fullsatt när Björn Hellberg besökte biblioteket för något år sedan.

Hedemora stadsbibliotek får bra betyg i en undersökning som genomfördes under hösten. Det är framförallt personalens kompetens och bemötande som får höga poäng.

Annons

I november genomfördes undersökningen Vad tycker du om Hedemora stadsbibliotek. 247 svar kom in, hälften lämnades via bibliotekets webbplats, hälften på plats i biblioteket. Av de svarande var en majoritet, 78 procent, kvinnor.

De flesta av de som svarade var flitiga besökare. Omkring fyra av fem besökte biblioteket varje vecka, eller varje månad. De flesta kom för traditionella biblioteksärenden som att låna och lämna igen, söka information, läsa tidskrifter och tidningar och beställa böcker och medier.

18 procent besökte biblioteket för att studera och 12 procent för att använda datorer och söka på internet. Biblioteket har även en rätt omfattande programverksamhet och tio procent uppgav att de kom för att ta del av det utbudet. Biblioteket fyller även en viktig social funktion. Sju procent uppgav att de besökte biblioteket för att få träffa folk.

Personalens bemötande och kompetens får högt betyg. 90 procent var mycket nöjda eller nöjda med bemötandet och motsvarande svar för kompetensen var 93 procent. Som helhet får biblioteket 94 procent nöjda eller mycket nöjda i enkätsvaren.

Lägst betyg får bibliotekets öppettider där. 71 procent sade sig vara nöjda eller mycket nöjda med dessa.

I en utvärdering av enkätsvaren konstaterar bibliotekspersonalen att det trots det fina resultatet finns förbättringar att göra.

Några av de saker vi nu ska titta närmare på är bland annat sökmöjligheterna på vår webbplats, ett trivsammare tidningsrum, utökat sommaröppethållande och fler arbets- och sittplatser, heter det i utvärderingen.

Mer läsning

Annons