Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borg och Rickardsson värmde upp med gokart

/
  • Säker vinnare. En vinnare från start till mål var Tony Rickardsson, som delade med av sina goda råd först när matchen var över.  Foto: Mikaela Larm
  • Fokuserad. Björn Borg svepte förbi som blixten.  Foto: Mikaela Larm
  • Bevakar sin position. Berndt Nygårds bevakar resultattavlan i andra omgången.  Foto: Mikaela Larm
  • Sista varvet.  Foto: Mikaela Larm
  • Blygsam insats. Björn Borg körde taktiskt lagom snabbt i första omgången och lämnade sedan walk over inför B-finalen. Behövde han vila upp sig inför tennismatchen mån tro?  Foto: Mikaela Larm

Annons

Tony Rickardsson var oslagbar i gokart hallen. Han vann med nästan fem sekunder i finalen. Inte helt oväntat, men inför tennisen var han inte lika självsäker.

- Nej, man kan undra vad jag ska på tennisplan och göra, det känns allt lite nervöst att stå där inför så mycket folk och göra bort sig, skrattar Tony Rickardsson ödmjukt.

Gokart tävlingen arrangerades som en kul grej för kändisspelarna och för sponsorerna bakom Köpmannaföreningens 100-årsfirande ett par timmar innan turneringen i Sveaparken. En rackare på att köra var Bolidens Sven-Eric Ericsson, som med namnet Svempa gick i mål som trea.

Innan tävlingen avslöjade Sven-Eric Ericsson att det växer horn i pannan på honom när han kommer ut på banan. Måhända gick skrämseltaktiken hem. Peter Lundgren, tränare i Hedemora TK körde fokuserat och målmedvetet in på en säker andraplats i tävlingen. Stämningen var i det hela uppsluppen och glad.

Svetten lackade när förarna klev av banan efter första kvalomgången. Någon klagade över trötthet i handleden, någon annan över stelhet i ryggen. När det var dags för finalomgången lyckades gruppen komma överens om sex varv istället för tolv, mer orkade de inte. Men i B-finalen stod en bil tom, Björn Borgs. Han valde att lämna walk over och vila upp sig inför tennismatchen i Sveaparken minsann.

Mer läsning

Annons