Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bettan bloggar om livet i Hedemora

/
  • Flinka fingrar. Blogg är en förenkling av webb och logg, en webbsida som innehåller periodiskt publicerade inlägg.  Foto: Jenny Lagerstedt
  • Bloggare. Att skriva blogg ger Elisabeth Johansson tid för sig själv. – Min blogg handlar om mitt liv med Benjamin. Och om dans, dans, dans. Jag älskar att bugga, säger Elisabeth som i bloggvärlden går under namnet Betty Boo.  Foto: Jenny Lagerstedt

Annons

Elisabeth Johansson är mamma till Benjamin, nio år. Hon jobbar på Ica i Säter, hon älskar att dansa och så har hon webbsidan Betty Boo65 där hon varje dag skriver någonting om sig själv.

- Jag bloggar för att det är skönt att skriva av sig. Och så tycker jag att det är skönt att gå tillbaka och läsa vad jag har skrivit i bloggen. Ibland känns det som att jag aldrig gör någonting, jag bara jobbar och sover. Men sen när jag läser bloggen inser jag att jag visst gör massor av saker. Jag och Benjamin går på biblioteket, vi går och fikar och så far jag på dans, säger Elisabeth Johansson.

Elisabeth Johansson säger att hon inte brukar läsa Alex Schulman eller någon av de andra välkända bloggarna.

- Jag tycker om att läsa om vanliga människor och deras liv. Det ger mer, säger hon.

Hennes egen blogg har ungefär 500 läsare i veckan och Elisabeth Johansson ser på det mest som en slags krydda i vardagen.

- Jag är ensamstående mamma och då kommer man inte ut så värst mycket. Men när jag bloggar känns det som att jag är med och att jag träffar på folk. Jag har lärt känna massor av personer genom min blogg. När jag är ute på danskvällar händer det att folk kommer fram till mig och frågar om det är jag som är Betty Boo, säger Elisabeth Johansson.

Hon menar också att bloggen har gett henne ett naturligt andrum i vardagen.

- När jag sitter framför datorn är det min tid för mig själv. På morgonen när Benjamin sover tycker jag om att ta mig en kopp kaffe och sitta och skriva. Det är min bloggtid, säger Elisabeth Johansson.

Ur Elisabeth Johanssons blogg:

"23 september 2006

Det bästa med lördagar är att man inte behöver upp med väckarklockan... sov till halv 11 idag... sen var det upp på stan och fika med tjejgänget...

och den vanliga turen in på next compani... blev såååå sugen på en tunika som satt sååå snyggt på mig... bara 349kr... men jag var duktig och höll mig... ska ju fixa kammremen på måndag och vet inte riktigt hur dyrt det blir...

får se om jag köper den sen om det inte blir allt för dyrt...

Vi blir full bil upp i kväll till "hela huset gungar" och jag är laddad för fullt för en toppen kväll... mycke bugg har jag tänkt..."

Fakta: Några kända svenskar som också bloggar

  • Carl Bildt - Alla dessa dagar. Handlar om utrikespolitik och hans möten med maktens elit.
  • Bodil Malmsten - Finistère. Handlar om livet i Frankrike, trädgårdsskötsel och politik.
  • Plura Jonsson- Svart blogg. Handlar om Pluras hårda liv i sus och dus.
  • Alex Schulman- Att vara Alex Schulman. Handlar om hur det är att vara Alex Schulman.

Mer läsning

Annons