Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Bara entrén är värd 60 000 kronor"

/
  • Stöldgods. I glasmontern som gärningsmännen länsat fanns mobiltelefoner.
  • Abrupt väckning. Den hårda smällen som uppkom när gärningsmännen plöjde genom entrén väckte flera Hedemorabor som bor nära Hökargallerian. Foto: Okänd 
  • Rejäl smäll. Det blev en ordentlig smäll när bilen backade rakt in i entrén så att delar av stenfoten krossades.
  • Abrupt väckning. Den hårda smällen som uppkom när gärningsmännen plöjde genom entrén väckte flera Hedemorabor som bor nära Hökargallerian.

Annons

Eftersom det pågår byggnadsarbete i Hökargallerian var entrén tillfälligt täckt med plywoodskivor.

- Bara entrén är värd 60 000 kronor säger Mats Henriksson som äger Affes ljud och bild och Mi Datorer.

Han fick ett samtal från larmcentralen klockan halv tre på natten och var snabbt på plats.

- De har slagit sönder två glasskåp och stulit videokameror, mobiltelefoner, digitalkameror och mp3-spelare för flera tiotusentals kronor. Man ser att de haft bråttom härifrån för bredvid glasskåpen stod en bärbar dator men den lämnade de kvar. De har även tappat en videokamera på vägen ut.

Bevakningspatrullen, som patrullerar om nätterna i Hedemora, hade strax innan inbrottet åkt förbi Hökargallerian. När de kom tillbaka till centrum hade inbrottet redan inträffat.

Mats Henriksson är väldigt tacksam för att två vittnen som bor nära gallerian kom ner och hjälpte till under natten och kunde beskriva gärningsmännens klädsel och bil. Ett vittne antecknade registreringsnumret på den röda bilen, som efter stölden sågs köra mot Falun.

Klockan 8.45 på torsdagsmorgonen upptäckte en polispatrull en övergiven röd Mazda vid Matsbosjön i Hedemora. Bilen hade finska registreringsskyltar. Numret var identiskt med det som vittnet antecknat, vid stölden i radiobutiken.

Något stöldgods hittades inte, men polisen bärgade den röda Mazdan för att göra en teknisk undersökning.

- Vi hade inbrott för några år sedan också, berättar Mats Henriksson. Då blev jag väldigt skärrad och nästan rädd. Men nu är jag bara arg. Hela byggnationen försenas i och med det här, och vi kan inte inviga nya entrén som planerat.

Mer läsning

Annons