Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Babysim i Hedemora

Annons

Ann Pettersson har tidigare ansökt om bygglov för ett babysim på sin egen tomt på Åsgatan. Men grannarna var kallsinniga så miljö- och byggnämnden gav avslag på hennes ansökan.

När Stig Hjalmarsson på Göte Hjalmarssons Bygg AB läste om detta i tidningen ringde han upp Ann och erbjöd henne lokal i sin fastighet Orren 8 som ligger i anslutning till biografen Star på Nygatan.

På onsdagen godkände miljö- och byggnämnden det nya förslaget.

Till hösten ska ombyggnationerna vara klara så att Ann Pettersson kan erbjuda babysim och minisim (för barn mellan ett och sex år) i lokalen som i dag används som lager.

Men det är inte bara barn som ska få plaska i bassängen. För de blivande mammorna kommer Ann att anordna gravidsim och vattengympa med barnpassning. Även för reumatiker, liksom för över- och underviktiga kommer hon att ge kurser.

Ann Pettersson understryker att det inte ska vara någon drop in. Anläggningen kommer att kunna ta emot grupper om åtta personer åt gången.

För närvarande håller Ann Pettersson i vattengympa en timme i veckan på andra ställen.

Men det är förstås omöjligt att få verksamheten att gå runt på så lite jobb. Tanken är att anläggningen ska ge henne sysselsättning på heltid.

- Det är härligt att vara vatteninstruktör. Särskilt för barn eftersom där får man kvitto på en gång om man gör något bra eller dåligt.

STAFFAN WESTERLUND

Mer läsning

Annons