Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avslag för Allans motioner

/

Sedan Långshyttepartiet åkte ur kommunstyrelsen har ordföranden Allan Mattsson överöst den nya kommunledningen med motioner.
Han vill bland annat halvera politikernas arvoden och partistödet.
Men hittills har det blivit avslag för alla hans idéer.

Annons

När kommunstyrelsens arbetsutskott hade årets första sammanträde, fanns fyra av Allan Mattssons motioner på dagordningen.

Han hade bland annat föreslagit att politikernas arvoden för sammanträden dras in helt. På så vis skulle kommunen kunna spara minst 300 000 kronor.

Vidare vill han minska milersättningen till 14 kronor.

En rejäl sänkning av partistödet är också på sin plats, tycker Allan Mattsson som förelår en halvering av dagens drygt 800 000 kronor som betalas ut.

– Det har vi avslagit, Hedemora ligger generellt sett lågt både när det gäller partistöd och arvoden, säger kommunalrådet Ulf Hansson (S).

Det blev också nej till motionen om ett kommunalt servicekontor i Långshyttan. I dag måste ortens invånare ta sig till Hedemora för att exempelvis söka bygglov, besöka socialtjänsten eller ställa frågor om Jonsboskolan.

– Har man frågor som rör Jonsboskolan kan man vända sig till rektorn, säger Ulf Hansson.

Allan Mattsson blev mäkta irriterad när Socialdemokraterna, Centern, Vänsterpartiet och Folkpartiet i hemlighet kom överens om att bilda ny majoritet i Hedemora kommun under senhösten. Något som innebar att Långshyttepartiet miste sin plats i kommunstyrelsen och i blev ett oppositionsparti.

– Det är lågt, nedrigt och falskt, sa han till tidningen då.

Allan Mattsson lovade också att ihärdigt fortsätta att driva Långshyttefrågor. Före nyår hade tolv motioner lämnats in från Långshyttepartiet som har tre av 41 platser i kommunfullmäktige.

Mer läsning

Annons