Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Att spela på Daldansen - en höjdpunkt för lokala band

/

Annons

Hedemoras egen cityfestival Daldansen drar igång i Sveaparken på torsdag nästa vecka. På spelschemat finns en hel del band från Hedemora med omnejd. Christer Kärvemo, en av arrangörerna bakom Daldansen, menar att bokningen av lokala band är en medveten strategi.

- Det är en familjefest. Då ska det vara mycket lokalt. Förutom Daldansen finns inga ställen att spela på för de här banden. De får bara spela för varandra i sina replokaler annars, säger Christer Kärvemo.

Saga Forså i Basically the same håller med om att det finns för få spelställen i södra Dalarna. Hon tycker att det är synd att begåvade musiker inte har fler sätt att nå en publik.

- Det finns inte så mycket att göra i Hedemora, så det är rätt många ungdomar som spelar i band, säger hon.

Även Niklas Franzén från Avestabandet The Bonedivers tycker att Daldansen är duktiga som prioriterar lokala band.

- De flesta konsertställena är koncentrerade till Falun och Borlänge, så det är extra roligt med cityfestivalspelningar som Daldansen. Då är det mycket folk i omlopp. Och så är det bra drag på publiken, säger Niklas Franzén.

I år sker bokningarna till Daladansen tillsammans med den ideella musikföreningen Gold Rush från Borlänge. Förutom lokala band kommer även Markus Fagervall, Anna Book och Takida.

Mer läsning

Annons