Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Annaleena planerar för en öppen scen i Hedemora

/
  • Annaleena Wilhelmsson har varit med och dragit i gång Blues Jam på Kings Arms och Summer lues camp i Stjärnsund, nu planerar hon för en open stage i Hedemora.

Annaleena Wilhelmsson brinner för kultur och musik. Hon är bland annat mamma till Summer Blues Camp och har tillsammans med Krusbär Holm dragit i gång Blues Jam i Hedemora.
Nu är hon redo att ta sig an fler och nya utmaningar.
– Min dröm och ambition är att det ska finnas en open stage i Hedemora, säger hon.

Annons

Från och med årsskiftet är Annaleena anställd som handläggare på Studiefrämjandet i Hedemora. Studieförbundets kärnområden är natur, djur, miljö och kultur och Annaleena kommer att jobba med samtliga bitar, men hon har redan långtgående planer för kulturella delen av verksamheten. Bland annat hoppas hon att Hedemora snart ska ha en egen open stage (öppen scen), en företeelse som i dag är etablerad i stora delar av världen

– Jag vill att det ska bli en plats för kulturyttringar och skapande, en arena där alla kan mötas oavsett ålder eller kultur, säger Annaleena. Och alla som vill ska få komma och titta.

Idén på en ny kulturscen i Hedemora började gro hos Annaleena långt innan det var aktuellt att hon skulle börja arbeta hos Studiefrämjandet. Att behovet finns har hon märkt, bland annat är det som många velat komma och spela på Blues jam-arrangemangen, men som hon tvingats neka eftersom de inte spelar blues.

Hon har letat länge efter en lämplig lokal och har nu hittat en. Den uppfyller alla krav på storlek, närhet till kommunikationer och grönområde, flexibilitet och handkappvänlighet för ändamålet. Än har inte alla bitar fallit plats, men blir det den lokalen kommer den snart att fyllas av aktiviteter av vitt skilda slag, som studfiecirklar och kulturarrangemang.

– Jag har en idé om att alla inventarier som möbler, scen och skärmar ska vara på hjul så att de kan flyttas runt och lokalen kan göras om efter behov, säger Annaleena.

Pengar är en knäckfråga men Annaleena hoppas hitta villiga finansiärer och fonder att söka pengar ur.

– Jag tror vi kommer att landa det här projektet och att en öppen scen blir av, säger Annaleena

Hedemora har redan i dag ett aktivt och rikt kulturliv med många engagerade människor betonar Annaleena. En open stage skulle enligt henne bli ett komplement och inte en konkurrerarande verksamhet - tvärtom hoppas hon i framtiden få samarbeta med andra arrangörer för att få en bred och spännande kulturscen.

Mer läsning

Annons