Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla är samlade under samma tak

/
  • Delikatess. Karin Bojfeldt är nöjd med sen ljusa fina lokalen, och bjöd på ost, vindruvor och choklad.  Foto: Staffan Alberts

Annons

Direkt till höger om ingången ligger Bojans Ost och Delikatesshörna. Den är svår att missa, om inte annat för lukten.

Karin Bojfeldt var arbetslös en längre tid och bestämde sig för att gå en starta eget kurs. Vilken produkt hon skulle sälja var det ingen tvekan om.

- Ost är min passion och idén att öppna butik har jag haft i baktankarna länge, säger hon.

Hur hamnade du här?

- Det var Erik Bredman, som höll i starta eget kursen, som tipsade mig.

Hur känns det nu när det är premiär?

- Det känns toppen, kan inte riktigt förstå att det är sant.

Butiken tjuvöppnade igår och hade lite genrep inför den stora dagen. I disken hittar man ett stort sortiment på ost, choklad, kex och oljor. Om det är något kunderna vill ha som inte finns i sortimentet ska hon försöka ta hem det.

Granne med delikatessaffären ligger Jiwes dam. De har en butik i Säter också, men den har ett lite annat utbud på kläder, berättar Maria Brus. Hon säger att det är svårt att placera in kläderna i ett ålders segment, men "kläder för mogna kvinnor" är en hyfsat bra beskrivning, tycker hon.

Anders Goodholm frågade om hon var intresserad, och Maria nappade direkt. För hennes del har det inte inneburit särskilt mycket jobb heller. Det handlade mest om att flytta in kläderna i den nyrenoverade lokalen.

- Jag tror på det här. Alla är så glada och trevliga, köpmannaföreningen har varit jättebra och gemenskapen är också bra, säger Maria Brus.

Om man tar rulltrappan en våning ner, kommer man till Syhuset. Den gamla lokalen låg vid Rödakorset. En lokal Carina Norman inte var särskilt nöjd med.

- Men det här känns väldigt bra.

- Jag var skitnervös i morse, säger Carina Norman och ler.

Hon tror att det blir ett lyft för alla affärerna som flyttat in i gallerian, och att de kommer dra nytta av att vara under samma tak. Innehållsmässigt har det inte skett några förändringar i Sybutiken.

- Vi har ungefär samma sortiment, det vill säga lite av mycket.

Mer läsning

Annons