Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äldre man åtalas för grov olovlig körning – ska även ha haft narkotika i sitt hem

En äldre man från Hedemora kommun har åtalats misstänkt för tre fall av grov olovlig körning och ett fall av narkotikabrott. Brotten ska ha begåtts i hemkommunen.
Mannen erkänner samtliga brotten.

Annons

En äldre man från Hedemora kommun har åtalats misstänkt för tre fall av grov olovlig körning och ett fall av narkotikabrott. Brotten ska ha begåtts i hemkommunen. OBS: Bilden är tagen i ett annat sammanhang.  Foto: Foto: Stefan Bladh/TT

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Snöskottning på tak: Här är dundertabben som kan göra ett stort hål i din plånbok

Se hela listan på butiker i Dalarna – här är PRO-matkassen billigast och dyrast

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är i 65-årsåldern och bosatt i Hedemora kommun. Han har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för tre fall av grov olovlig körning och ett fall av narkotikabrott.

Enligt åtalet ska mannen, den 25 september i fjol, olovligen ha haft 22,4 gram amfetamin, som är narkotikaklassat, i sin bostad.

Ett par dagar senare, den 20 september i fjol, ska han ha kört bil vid TT-banan i Hedemora kommun, trots att han saknade körkort. Då mannen tidigare har lagförts för olovlig körning anser åklagaren att brottet denna gång ska bedömas som grovt.

Den 15 oktober ska mannen ha kört bil på nytt, denna gång i närheten av sin bostad. En vecka senare, den 22 oktober, ska han ha kört bil ännu en gång, denna gång på en annan plats i Hedemora kommun.

Den åtalade mannen erkänner samtliga brott som han misstänks för.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons