Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

21 år - och möbelhandlare

/
  • Blev möbelhandlare. 21-årige Olov Pettersson blev förtjust i det han såg på fabriken, ingen möbel var den andra lik. Han bestämde sig för att importera en kollektion till Sverige.  Foto: Johan Källs

Annons

Egentligen hade Olov Pettersson ingen tanke på att börja sälja möbler. Men han följde med och tittade i den där fabriken och blev förtjust.

- Jag jobbade med att bygga golfbanor innan, i Stockholm, Sundsvall och Sandviken, berättar han.

Men efter ett telefonsamtal hade han sagt upp sig.

I april blev alla nödvändiga papper klara med Bolagsverket.

Den första transporten pågick i ungefär en månad med båt. Lite försenad på grund av det thailändska nyåret, då nästan allt står stilla i landet under ett par veckor.

Förra måndagen var leveransen framme i Stjärnsund.

Det tog nästan tre timmar för sex personer att packa ur den 20 fot långa containern. Bord, stolar, garderober, prydnadsföremål och annan inredning fyllde hela garaget.

- Jag beställde vad jag ville ha när jag var i fabriken, det är rätt unika saker, säger Olov Pettersson och visar soffbordets skiva som kommer från en skivad trädstam.

Det rejäla stycket är i Monkeywood och har en liten ihålighet i mitten. Ett träslag som inte är särskilt vanligt i Sverige. Annars är möblerna ofta gjorda av teak.

På de södra öarna i Thailand ägs många av hotellen av västerlänningar.

- De köper mycket av den här typen av möbler, säger Olov Pettersson.

Men han tror knappast att alla thailändare har råd att möblera sina hem i den stilen.

Olov Pettersson börjar i liten skala och ställer ut möbler i kiosken i Stjärnsund. Han har också bokat plats på lördagsmarknaden.

- Jag får se hur det går, men planen är att öppna en butik i en större stad, i så fall blir det nog Stockholm eller Göteborg, säger han.

Mer läsning

Annons