Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hedemora rasade ihop i sista perioden

Hedemora SK ramlade ihop som ett korthus i den sista perioden mot Lindlöven.
Gästerna gjorde fyra mål i perioden och vann matchen med 6–1.
– Vi föll ihop bara och spelade inte som ett lag. Vi tog pucken en och en och bara körde, konstaterade Matt Hughes, HSK:s enda målskytt.

Det var ingen större hockey som bjöds. Mycket slarv i ett högt tempo från båda lagen och stundtals var det ett ständigt jagande fram och tillbaka på rinken.

Men HSK gott och väl med i matchen i två perioder och när Matt Hughes reducerade till 1–2 drygt 13 minuter in i den andra perioden hade HSK bra häng på sina gäster.

Sedan rasade allt i början på den sista perioden. Lindlöven ökade på efter elva sekunder, ett praktskott från blå rätt upp i krysset av backen Dick Ahlström.

Dryga minuten senare fick HSK spela fyra mot fem och det fjärde målet kom som ett brev på posten.

HSK försökte, en och en, och hade också en del chanser.

– Vi hade en del chanser men fick inte in pucken. Vi följde inte alls vår matchplan som gick ut på att vara täta i försvarsspelet. Vi snurrade bara runt, sade Matt Hughes.

– Men jag har kort minne. Det är bara att komma igen och ta tre poäng i matchen på fredag.

Själv kom han undan från matchen med hedern i behåll. Han jobbade hårt i tre perioder.

– Jag ska göra det enkelt. Skapa ytor åt de duktiga spelarna och framme vid mål ska jag skjuta. Det är därför jag är, förklarade han sin spelstil.

I och med segern gick Lindlöven om Hedemora i tabellen.