Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hedberg nobbar Leksand

Johan Hedberg, 39, är kritisk till Hockeyallsvenskans beslut att tillåta NHL-spelare.
Själv väljer han att stanna i New York vid en eventuell lockout.
– Leksand har redan extremt bra målvakter, säger han.

Hockeyallsvenskans styrelses kovändning i lockoutfrågan slog ned som en bomb i Hockeysverige i går.

Efter att varje förening i ligan fått säga sitt beslutade man vid tisdagseftermiddagens styrelsemöte att undanröja det tidigare beslutet att säga nej till lockoutade NHL-spelare.

En som är kritisk till det nya beslutet är Johan Hedberg, aktieägare i Leksands IF och målvakt i New Jersey Devils.

– Sett utifrån klubbarnas sida kan det vara kul att få de här killarna under kort tid. Men om nu lockouten kommer att pågå i en månad eller två gäller det att fråga sig om det är värt det. Jag hoppas att man är så stark som klubbledare att man inser att det inte är något som gynnar svensk hockey i det långa loppet. Tar du in spelare blir det vågeffekter nedåt i seriesystemet också. Jag är tveksam till om det är så vi bygger svensk hockey på lång sikt, säger han.

Leksand var en av nio klubbar som var emot NHL-inslag i Hockeyallsvenskan vid det tidigare beslutet och enligt Tommy Salo kommer klubben trots det nya beslutet inte att ta in några lockoutspelare.

– Jag tycker att Tommy har gjort rätt. Det är bättre för klubben på lång sikt, säger Hedberg.

Är det inte risk för att Leksand blir en förlorare på det nya beslutet?

– Jag tycker inte att man ska överskatta vad de som kommer in kommer att tillföra. Sportsligt tycker jag att det ser bra ut, Leksand har ett sammansvetsat lag och faran är i stället att man gör dumheter som äventyrar klubbens framtid.

Vad händer just nu därborta?

– Vi vet inte. Det är stiltje på förhandlingsfronten. Spelarfacket ska träffas i morgon (läs i dag) och på torsdag, men just nu ligger bollen hos ägarna. Vi har varit så kreativa som vi kan vara, nu får vi se vad de har att komma med.

Helt klart är att familjen Hedberg, oavsett om en konflikt bryter ut natten till söndag eller inte, stannar i New York, där Johan har ett nyskrivet tvåårskontrakt med New Jersey Devils.

– Leksand har det extremt bra ställt på målvaktssidan och behöver inte mina tjänster. Samtidigt har jag precis flyttat upp familjen från Atlanta till New Jersey och jag tror inte att de skulle bli så glada om jag drar hem till Sverige det första som händer.