Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Heavy" gräver upp en ungdomssynd

Nöjesprofilen Jonas "Heavy" Stentäpp kommer på onsdag att gräva upp en ungdomssynd – en bil som han och sex kamrater köpte 1994, kraschade och grävde ner i grustäkten i Skärklacken.

Radiostationen Rockklassiker har uppmanat lyssnare att anonymt ringa in och berätta om det mest kriminella de gjort.

En av dem som ringde var stationens action-reporter "Heavy", med rötter i Björbo.

Han berättade att hans kamratgång år 1994 köpte en Renault för 20 kronor. Men bara en i gänget hade fyllt 18 och tagit körkort så när bilen kraschades – redan första dagen – uppstod ett litet problem.

– Vi hade en sådan respekt för våra föräldrar att vi inte ville berätta vad vi gjort. Och vi trodde att det var jättedyrt att lämna bilen på skroten, berättar han.

Ungdomarna kapade biltaket med en järnsåg och grävde ner bilen i grustäkten i Skärklacken.

Även om "Heavy" inte tror att mamma Inger och pappa Arne nu kommer att ta honom i örat för tilltaget vill han – och hans kamrater – gräva upp bilen och frakta den till skroten.

– Jag hoppas att jag hittar platsen, annars blir det ett jäkla grävande. Jag får väl åka dit och reka under helgen.

På onsdag morgon klockan sex tänker han nämligen gräva upp bilen och Rockklassiker uppmanar nu alla intresserade att hjälpa till.

Intresset på Facebook är stort.