Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hattstuga på politisk turné

Just nu är Anna-Karin Hatt, en av kandidaterna till Centerpartiets partiledarpost, ute på "Hattresa". Igår stannade husbilen till vid Lugnet i Falun.

Vem är kvinnan på bild? Falubor får svara.

Med man och tre barn åker Anna-Karin Hatt runt med husbil genom Sverige, för att berätta för partimedlemmar och media vad det kommer att innebära om hon blir partiledare för Centerpartiet. Igår var det dags att stanna till i Falun på den så kallade Hattresan.

– Jag vill leda ett varmt, grönt, socialliberalt Centerparti. Vi ska stå på den enskildes sida, sa Hatt, som också berättade om sin egen klassresa.

– Jag växte upp på en liten stenig bondgård och min mamma var tvungen att ta flera extrajobb. Det var inte som att jag föddes med guldsked i munnen precis.

Anna-Karin Hatt betonade vikten av tydlighet i vad Centerpartiet faktiskt står för.

– Vi har varit dåliga på att visa för väljarna att "det var Centern som såg till att det blev på det sättet", sa Hatt, som menade att Centerpartiet har mer politiskt inflytande än vad många har fått intrycket av.

Som svar på kritiken om att Centerpartiet skulle ha tappat sin profil som ett parti som ser till landsortsbornas intressen, var Anna-Karin Hatt självkritisk.

– Det är en befogad kritik, vi har betraktat det som vår hemmaplan och inte varit tillräckligt tydliga.

Hatt sa också att Centerpartiet vill stå upp för hållbar tillväxt på landsorten såväl som i städerna.

– Det finns inget motsatsförhållande mellan staden och landsbyggden.