Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hasse Gustafsson SM-tvåa

Ingen kunde hota veteranen Mats Jonsson från Forshaga i SM-rallyts andra deltävling.
Den som var närmast var Hasse Gustafsson från Vansbro.

Annons

Hasse Gustafsson var 36 sekunder efter Mats Jonsson i mål.

– Jättebra. Men tankarna snurrade i huvudet på den sista sträckan. Jag missade en växling och var nog lite ofokuserad då, sade Vansbroföraren till rallyradion när han stannade Ford Fiestan efter den sista sträckan.

Han gick upp på andraplatsen efter den sjunde sträckan sedan Jerker Axelsson, Trollhättan, tvingats bryta inne på den. Inför den sträckan hade Hasse Gustafsson tolv sekunder upp till Axelsson.

– Jag har inte tagit några risker någonstans. Det gäller att bygga fart hela tiden och inte tokköra på någon sträcka, förklarade Hasse Gustafsson sin taktik.

I säsongens första SM-rally bröt han tidigt på den första sträckan. Nu tog han viktiga SM-poäng inför sommarsäsongen.

I klassen för fyrhjulsdrivna bilar utan trimning vann Patrik Johansson, Wäxjö. Thomas Thunström, Ludvika, slutade sexa och var en aning besviken efter målgången.

– Vi har försökt och försökt. Men vi hänger inte med. Jag vet inte vad det beror på. Nu måste vi hem och analysera det.

Robin Friberg, Ludvika, som vann den första deltävlingen i klassen i Sandviken förstörde sina chanser redan på den första sträckan efter ett besök i en snövall. Han kom igen men tvingades sedan ge upp helt på den näst sista av de nio specialsträckorna på grund av ett motorhaveri.

Rallyts stora favorit, Pontus Tidemand, lyckades inte ens komma till start då motorn kokade på väg till den första specialsträckan i fredags kväll.