Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Härligt att gå på stigar man inte visste fanns

Mellan 20 och 30 medlemmar i SPF Seniorerna Husby, har sedan slutet av april träffats varje tisdagsförmiddag klockan 10.00 för promenader runt om i sin vackra del av Dalarna.

På föreningens hemsida finns en lista på var promenaderna utgår ifrån varje vecka. Det är bara för medlemmarna att packa sin fikakorg och komma med på en lagom lång promenad om cirka 3 – 4 kilometer.

- Vi går på olika ställen, inte bara i närområdet. Den nya slingan vid stadssjön, Hedemora, Engelska parken, Stjärnsund och stadsvandring i Säter är några av besöksmålen, berättar Sten Fransson, som är sekreterare i föreningen.

Byn Amshyttan har exempelvis fått ett besök och Arne Hag, som är uppväxt där, berättade om gårdarna. Bland annat fick vandrarna veta att byn var tidig med att få el, redan 1911.

Promenaderna avslutas alltid med en trevlig fikastund.

Att få träffas och umgås, med coronaavstånd förstås, och att få promenera på stigar man inte visste fanns samt upptäcka vår fina natur är en lisa för både kropp och själ i dessa tider, tycker pensionärerna som deltagit.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel