Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Härlig kulturdag i Sunnansjö

Söndagen den 6 september bjöd Grangärdebygdens Kulturförening in till en kulturdag på Hembygdsgården i Sunnansjö. Varje år bjuder föreningen in till en minnesdag av diktaren och målaren Olle Svenssons födelsedag. Förutom Olle Svensson så tillägnades dagen även minnet av Charlie Normans födelse den 16 september för 100 år sedan.

Ett fyrtiotal personer strosade runt på lagom avstånd bland stugorna på gården. Tipsrundan gick inom Hembygdsgårdens område och omfattade frågor om både Olle och Charlie. På tunet samlades en skara runt Sylvia Samuelsson som bjöd in till diktläsning och samtal.

På "kvarnhjulet" ovanför dansbanan var kaffe med bröd uppdukat. Många blev sittande och såg ut att njuta i solen av en stunds sällskap av varandra, för en del kanske efter en sommar i ofrivillig ensamhet.

Mellan ett par av husen spelade en bandspelare Charlie Normans medryckande musik. Dagen innefattade med andra ord allt, från poesi, musik, tipsrunda till förtäring. Och vi hade riktigt tur med vädret!

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel