Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här var det missar i massor

På andra håll jobbar arrangörerna i motvind, men när det ordnas kattutställning i Dalarna vill alla vara med.
Det står klart efter Dalälvskattens internationella utställning, som lockade fler nordiska katter än någonsin tidigare i klubbens 21-åriga historia.

Odd eye, bobtail och "snöskor" gav det lilla extra åt de tre nya raser som för första gången visade upp sig i Borlänge. Raserna var japansk bobtail, kurilean bobtail och snowshoe, som naturligtvis bidrog till att locka extra många besökare till badmintonhallen.

Här möttes nämligen i helgen japaner, orientaler, amerikaner, ryssar och norskar, som tillsammans med européer och en och annan huskatt tävlade på domarborden. Alla med målsättningen att bli nominerade och gå till panel, även om det bara var ett fåtal förunnat.

Över 400 katter från hela norden ställdes ut och bedömdes av 11 europeiska domare både lördag och söndag. Fantastiskt roligt för Dalälvskatten, men förundrande då både hund- och kattutställningar på andra håll i landet har svårt att locka utställare.

Men här i Dalarna rullar det på som aldrig förr. Så efter den gångna helgen behöver väl ingen tvivla på att fortsättning följer vid samma tid nästa år.