Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Har ungdomstränarna inom Mora IK rätt kompetens?

Det är otroligt bra av er ungdoms- och juniortränare inom Mora IK att lägga ner så mycket tid, oftast fritid då de flesta av er har noll kronor i lön eller väldigt lite betalt.

Men frågan är varför ni gör det? Gräddfil åt sonen? För att man vill vara med och synas? Intresse? Oavsett vad anledningen är så innan du tackar ja, fråga dig själv om du har kompetensen. Det handlar om så mycket mer än bara det fysiska.

Har du kunskapen att kunna ha personliga samtal med killarna och deras personliga utveckling? För det är en utbildning för killarna långt upp i åldern och alltför många killar slutar innan de har uppnått sitt "bästa jag", innan de har utvecklats klart både fysiskt och psykiskt.

I hockeyvärlden hör jag att man säger att de inte "pallade trycket och motgångarna". Det är då ni är som viktigast! Våga prata med killarna och föräldrarna -bjud in till kontakt istället för att tycka att det är drygt med föräldrar.

Ni ska kunna ifrågasättas och ni bör kunna stå för hur ni coachar och förklara det, utan att killarna ska vara rädda för att bli satta på bänken. Vet föräldrarna hur ni tänker, så kan de också peppa och stötta bättre i motgångar!

En sista undran: vad är MIK:s placering i FM Matsson cup resultat av? Har det gått så dåligt något annat år? Har man utvärderat detta?

Vet att fler tycker som jag.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare