Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Har tusentals kunder – men nu stänger Swedbank kontoret i Grängesberg

Swedbank stänger kontoret i Grängesberg. Bankchefen känner en viss oro för att kunder kommer att gå över till Handelsbanken som nu blir enda bank med kontor i samhället.

– Cirka 2 500 personer i Grängesberg är registrerade som kunder hos oss och det är ju en väldigt stor andel av Grängesbergs befolkning.

– Jag känner en viss oro för att vi kan tappa kunder, främst de som vill ha manuell service och vill besöka kontoret relativt ofta. Jag hoppas dock att vi kan fortsätta vara attraktiva för alla våra kunder, säger Thomas Eriksson som är chef för kontoren i Ludvika och Grängesberg.

Kontoret i Grängesberg kommer att stängas den 23 juni. Nedläggningen motiveras med att antalet kunder som besöker kontoret har minskat. Man hänvisar också till den snabba teknikutvecklingen som innebär att det är möjligt att sköta många bankärenden hemifrån exempelvis via datorn eller den smarta telefonen.

– Vi har vanligen två personer som jobbar i Grängesberg och kontoret är öppet 10.00 till 13.00 måndag till fredag. I genomsnitt besöks kontoret av cirka tio personer per dag.

Det formella beslutet om att stänga i Grängesberg togs för några veckor sedan och i förra veckan började man att informera besökande kunder om den förestående förändringen.

– Den vanligaste reaktionen vi fått är att kunderna har förståelse för att vi vill koncentrera verksamheten till Ludvika, säger Thomas Eriksson.

De två anställda i Grängesberg får fortsätta att jobba i Ludvika och på det kontoret finns det cirka tio anställda. Preliminärt den 5 september öppnar Swedbank sina nya lokaler i Ludvika – flyttlasset går från lokalerna vid gågatan till en del av före detta postlokalerna vid Storgatan.

LÄS MER: LEDARE: Ställ krav på lokala bankkontor