Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här tänder de ljus för omkomna vännerna

Sent i går kväll samlades vännerna till de unga män som var inblandade i dödsolyckan i Ulvshyttan. I Söderbärke öppnades ett kriscenter.

Uppgifterna om dödsolyckan där två 19-åriga män från Söderbärke omkom, spreds snabbt.

De unga männens vänner samlades i centrum för att tända ljus för de två männen. I ett meddelande till dt.se skriver vännerna:

- Vi tänder ett ljus för våra saknade vänner.

Vid 20-tiden öppnade krisgruppen Posom ett stödcenter i Söderbärke församlingshem.

– Det kommer fler och fler ungdomar hit och de är verkligen bedrövade och ledsna, säger Britt-Inger Fredriksson, ordförande för Posom i Smedjebacken, då tidningen når henne vid 23.15-tiden.

Så snart olyckan blev känd sammankallades personer ur både Posoms ledningsgrupp och ett antal stödpersoner för att öppna ett stödcenter i Söderbärke församlingshem.

– Det är väldigt många ungdomar som berörs av den här tragiska händelsen och det som hänt har också spridit sig väldigt snabbt via Facebook, säger Britt-Inger.

– Vi öppnar här för att ungdomarna ska få en möjlighet att bearbeta det tragiska som hänt tillsamman. Ingen ska mot sin vilja behöva vara ensam med sina tankar.

Om stödcentret också kommer att hålla öppet under fredagen kunde Britt-Inger inte med säkerhet säga sent på torsdagskvällen.

– Finns det ett behov så håller vi öppet så länge det behövs, säger Britt-Inger Fredriksson.