Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här ökade badandet

Den dåliga sommaren har varit bra för äventyrsanläggningen Experium i Lindvallen som lockat till besöksrekord. Nu tar man sikte mot vintern och då gör den populära sportbarskedjan O´Learys entré i Sälenfjällen.

– Vi har inte lidit av det dåliga vädret i sommar. Tvärtom har omsättningen ökat med 38 procent och själva badet har en fantastisk ökning på 50 procent, säger Helena Burtus som är vd i Experium.

Även restaurangchefen Johan Örnhammar konstaterar att det varit en lyckad sommar för Experium.

– Inte minst i augusti då vi dels har haft Cykel-Vasan som lockade massor av besökare och dels har haft en stor konferens i samarbete med Tomas Kaiser/Hello Sweden. Faktiskt vår hittills största konferens med 1 100 gäster, säger Johan Örnhammar.

Nu pågår planeringen inför kommande vinter för fullt och en av vinterns nyheter blir att den kända sportbarskedjan O´Learys för första gången etablerar sig på fjället.

Den nuvarande sportbaren i Experium ska byggas om enligt O´Learys särskilda koncept. Det innebär att den blir ännu mer sportinriktad med ett 20-tal TV-skärmar som visar alla tänkbara sporter med tyngdpunkt på fotboll och ishockey.

– Den nya sportbaren får 280 platser och det blir en jättegrej för huset, inte minst för att ishockeyslutspelet och all ligafotboll som infaller under vår högsäsong, säger Johan Örnhammar.

Då Experium byggdes så kostade anläggningen närmare 400 miljoner kronor.

Förutom äventyrsbad, med en rad olika faciliteter från bastuvärld och spa till vattenrutsch och surfvåg, så finns här restauranger, bio, bowling, spelhall, lekland, gym/träningscenter och butiker.

Inför den kommande vintern görs ombyggnader för cirka 5–6 miljoner kronor.

Förutom ombyggnaden av sportbaren så handlar det om att bygga om en stor och tämligen outnyttjad garderob vid entrén till café och där ska den välkända kaffekedjan Wayne´s Coffee flytta in.

Cafédelen i restaurang Nord kommer att göras om till en barmiljö.

Det tidigare gymet har utvecklats och byggts ut till ett mer komplett träningscenter.

Och förra årets annorlunda krogshow "Vrickade varitéer" kommer tillbaka med fler föreställningar varje vecka.

– Det känns som att vi har en bra grund att jobba vidare med, och det ekonomiska resultatet för Experium har förbättrats för varje år, säger Helena Burtus.