Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här kör VIK-forwarden över ett Leksandsfan

Viktor Mårtensson, Västerås, har gjort sig känd som en fysisk spelare.
Tydligen kan han vara lika brutal bakom ratten.
I ett reklamklipp för säsongskort kör han nämligen över en Leksandssupporter.
– Det är kul att retas lite, säger han.

Annons

I ett videoklipp, där VIK uppmanar sina supportrar att bli medlemmar och köpa säsongskort, som lagts upp på ses Borlängebördige VIK-forwarden Viktor Mårtensson köra över ett Leksandsfan i en VIK-stripad Hyundai.

Leksingen går helt sonika ut framför bilen, ropandes den välkända hejaramsan "Krigare, krigare", när Mårtensson lägger gasen i botten.

Viktor Mårtensson säger att det inte var hans idé, men att han ser det som en kul grej.

– Det var inte jag som kom på manuset, jag ställde upp bara. Men vi tänkte att det kanske inte skulle vara lika känsligt nu när vi inte ska spela i samma serie.

Bland kommentarerna till klippet har någon påpekat att de ändå kommer att mötas två gånger i år, med förmodad syftning på kvalserien. Det brukar också vara riktig "syskonkärlek" lagen emellan – de flesta har nog hört eller sett Leksingarnas antydningar på "hackad gurka".

Viktor Mårtensson håller med om att det finns starka känslor mellan klubbarna.

– Det är lite derbykänsla, absolut. Det är lite extra för mig också, som är från trakten. Det är lite hatkärlek, och det är kul att retas lite, tycker han.

Viktor Mårtensson har faktiskt själv spelat i Leksand en säsong, i Leksand J18 säsongen 06/07. 24-åringen hoppas att folk kan ta videon på skämt.

– Alla jag pratat med har skrattat, till och med leksingar har hört av sig, och de har bara tyckt att det varit kul. Men jag var lite orolig att någon skulle ta det för allvarligt.