Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här joggar Vikabarnen

Barnen och personalen på Vikarby Skola joggade, gick och sprang Skoljoggen och lämnade även en frivillig slant till SOS Barnbyar.
-Vi har pratat om det här med att träna och samtidigt kunna ge en slant till barn i andra länder och det är bra att kunna göra det samtidigt, tyckte Julia, Vera och de andra kompisarna som deltog i joggingturen runt Vikarbyn.

Annons

Totalt var det 130 barn i Vikarby skola som sprang Skoljoggen.

- Att jogga på skoltid och vara ute och träna ökar intresset för att rör sig, sa Julia Westlund, Manira Foas och Elin Larsson, några av alla elever som pustade ut vid målgången, livsmedelsbutiken i Vikarbyn där självaste Kuprik, Svenska kocken införd bastkjol och blomkrans, tog mot alla barn och bjöd dem på frukt och dricka.

-Skoljoggen ingår i skolan Hälsovecka som vi genomför varje år, berättar Läraren Agneta Carlsson. Vissa saker gör alla, vissa saker bestämmer respektive klass. Vi har haft massage, sett film om hälsa, skolsköterskan har informerat om hygien och hälsa och vi har testat att dansa zumba, berättar Agneta.

Vissa av eleverna var också med vid invigningen av Rättviks kommuns nya friskvårdssatsning Hälsospåret, motionsspåret där barn och äldre kan kontrollera sin kondition.

Men Skoljoggen är kul och speciellt när man kan plocka hallon på vägen och rida på betonghäst som Wilda Sjöberg och Elin Lundqvist gjorde.