Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här har hästen en alldeles egen parkering – utanför Ica

Vid Ica Nära i Grangärde kan du inte bara parkera bilen, utan även pållen. Butiken har nämligen – sedan flera år tillbaka – en speciell parkering för hästar. "Det är många som drar på munnen", konstaterar Anders Hedberg, köpman.

Har du problem med vart du ska göra av pållen när du ska slinka in och handla på affären? Det bekymret har i alla fall inte de boende i Grangärde, Ludvika kommun.

Vid ortens Ica-butik finns nämligen inte bara parkeringar för bilar, utan även en speciell plats för hästar.

Läs även: Helge tog hästen Doris till bensinmacken

Skylten – med den tillhörande bindbomen – har suttit uppe i flera år och har under den tiden roat många.

– Vi har själva hästar och idén föddes när vi slog hage hemma. Då hade vi hjälp av att ha bindbom. Och då tänkte vi att – varför inte ha en sådan vid affären också, berättar Anders Hedberg, köpman sedan 20 år tillbaka.

Det råder knappast brist på hästar i området – och trots att parkeringen knappast används dagligen så är den ändå ett uppskattat inslag.

– Det är många som drar på munnen. Vi har mycket turister här, så den är ganska fotad. Det är nog inte så många andra butiker som har en sådan.

– Det är väldigt sällan som den används, men vi går i alla fall inte bet om någon kommer med en häst. Och skulle det vara så kan vi säkert bjuda på en morot också. Det kan ingå.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android