Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här gräver Heavy upp bilen efter 18 år

Radiostationen Rockklassikers action-reporter, nöjesprofilen Jonas "Heavy" Stentäpp har gett begreppet journalistiskt grävande en helt ny innebörd.
På onsdagsmorgonen grävde han – nåja – upp den bil som han och några kamrater för 18 år sedan kraschade och grävde ned.

Annons

När "Heavy" kom till Skärklackens grustäkt, söder om Björbo, för att gräva upp och köra bilen till skroten fick han hjälp av Peter Johansson, Björbo, och Björn Eriksson, Vansbro.

Eller hjälp och hjälp.

Arbetsfördelningen var, något tillspetsat, den att Peter och Björn grävde och "Heavy" drack läsk.

– Hörru, jag har faktiskt grävt en hel del, invände nöjesprofilen och redogjorde grundligt för sitt förflutna som grävare; att han som liten grävt mask inför några fisketurer och att han minsann också grävt ett potatisland.

– Men potatislandet var väldigt litet, tillstod han sedan han funderat en kort stund och bestämt sig för att fortsätta längs "den smala vägen".

När kupén var utgrävd hoppade de tre amatörarkeologerna ner i den och med "Heavy" vid ratten gjorde de ett försök att backa ur gropen. Men det krävdes betydligt mer grävande – och läsk – innan bilen kunde lastas på en vagn.

En kort stund diskuterade faktiskt trion, som också fick hjälp av Jon Jugas, möjligheten att köra bilen till Länsmans Roger för att se hur snabbt han skulle kunna få den i körbart skick, men till slut enades de om att frakta den till bilskroten.

Och den grävande reportern "Heavy" gick på kort tid från att vara miljöbov till att bli miljöhjälte.