Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här föds en ny stjärna i Falsterbo – se Amanda Kjellbergs galna segerglädje

Amanda Kjellberg, Borlänge RS, och hästen Carinthina Z gjorde allt rätt i Falsterbo. Ekipaget vann både lördagens och söndagens tävling och har nu kvalat in till den femstjärniga internationella stjärnspäckade hoppningen i Falsterbo.

Se Amanda Kjellbergs galna ritt och enorma glädje ovan från 1:08:22 och framåt.

För drygt en vecka sedan trodde Amanda Kjellberg att hon just nu skulle ha varit i Marbella på en skön semester. Men efter en fjärdeplats i förra helgens elittävling i Fjärås fick hon beskedet: "Du har kvalat in till finalen i 7 star i Falsterbo nästa helg!"

Den första omgången reds på lördagen och där gav Borlängeekipaget ett rejält styrkebesked då man vann utan fel.

Redan dagen före söndagens final hade Amanda Kjellberg kopplat ett bra grepp om en topp fyra-plats, vilket krävdes för att nå den femstjärniga hoppningen i Falsterbo mellan den 7-10 juli.

Amanda Kjellberg och Carinthina Z, Borlänge RS, var sist ut – och ekipaget red felfritt. Bara en annan ryttare red felfritt på söndagen och det var Henrik Ankarcrona/Vincero, Flyinge.

Nu får hon mäta sig med de allra bästa – och ladda om inför den tävlingen som börjar på torsdag och avslutas på söndag.

Henrik Ankarcrona/Vincero, Flyinge, Irma Karlsson/Wireina, Bollnäs, och Evelina Tovek/Oz De Breve, Varberg, är övriga tre som gör Amanda Kjellberg/Carinthina Z sällskap till den internationella femstjärniga hoppningen.

Texten uppdateras.

​Ladda hem nya versionen av DT:s Iphone-app här

Ladda hem nya versionen av DT:s Android-app här

​Ladda hem nya versionen av Dala-Demokratens Iphone-app här

Ladda hem nya versionen av Dala-Demokratens Android-app här