Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Har du en krukväxt? Då är du välkommen!"

Vansbro har fått en ny trädgårdsförening. "Inspirera" är det passande namnet på föreningen som vill locka alla med trädgårdsintresse. Egen trädgård är inget krav.

– Nu behöver man ju inte nödvändigtvis ha en egen trädgård för att bli medlem. En blomkruka i föntret, kanske! säger ordförande Gunilla Lundgren Jansson.

Trädgårdsföreningen drar redan i kväll tisdag i gång med en föreläsning om rosor och klematis, odling, skötsel och kompletteringsväxter.

Maria och Tommy Engblom från Borlänge, med 30 års erfarenhet, kommer till Turistbyråns lokaler klockan 18.00 och föreläser om sina specialiteter, som är just rosor och klematis.

– Två mycket duktiga och kompetenta experter, menar Gunilla Ludgren Jansson.

Den nystartade lokala trädgårdsföreningen Inspirea är ansluten till Svensk Trädgård och hoppas få massor av intresserade trädgårdsentusiaster att ansluta sig till föreningen.

Trädgårdsintresset har exploderat de senaste åren.

– Ja, och det är jätteroligt säger Gunilla, som är "trädgårdsmänniska" sedan många år och inflyttare till Vansbro från Falun.

Föreningen har redan planerat kransbindning i höst och till våren trädgårdsvandringar, gemensamma trädgårdsresor, och så vidare. Föreläsningen Rosor och Klematis i Dalarna är ett samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och Tant Orange.