Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här dansar hela byn Zumba

Det första Zumba passet i Vika hölls för tre veckor sedan och intresset i byn visade sig vara stort. Så pass stort att man nu har utökat med en dag till.
– Det är väldigt kul och ger en bra sammanhållning för byn, säger Anna-Maria Eriksson som är på väg in på kvällens träningspass.

Ett trettiotal danssugna har just intagit dansgolvet i Vikaskolans gymnastikhall. Instruktören Ann Miller slår på stereon, ställer sig längst fram och börjar sedan visa olika danssteg i takt till musiken. De flesta av deltagarna hänger med riktigt bra i det höga tempot.

Det är tredje veckan som Viktor Nylén och företaget Dala livskvalité har anordnat Zumban.

– Jag ville att det skulle hända lite i byn och att det ska finnas lite träning för vuxna också.

Zumba var en träningsform som Viktor Nylén trodde på och passande nog hade instruktören Ann Miller precis flyttat hem igen efter 18 år i Colorado, USA.

– Han frågade mig om jag var intresserad och så visade det sig att det fanns ett jätteintresse, säger Ann Miller och berättar att hon nu kommer att hålla två i stället för ett pass i veckan. Själv har hon hållit på med träningsformen i tre år.

– Det ska vara kul och folk kommer hit för att dansa och ha roligt.

Carina Wieweg, Ulrica Danevad och Eva-Britt Strid är några av kvällens deltagare. Det håller alla med om att musiken betyder mycket.

– Är det musik kan jag dansa hur länge som helst. Då tänker man inte på att man rör sig, man bara följer med, säger Ulrica Danevad.

En timmes dansande och svettande börjar gå mot sitt slut när låten "I´m sexy and I know it" pumpar ut ur högtalaren. Tempot höjs och nu får deltagarna verkligen visa vad de går för. Det vill säga innan det hela avslutas med armhävningar och situps.