Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har cyklat 1 111 mil den 11/11-2011

/
  • Lars-Göran Eriksson i Malung cyklar till jobbet hela året och dessutom blir det en och annan långtur.
  • – Jag började cykla när det visade sig att jag hade högt blodtryck och diabetes, säger Lars-Göran Eriksson.

Lars-Göran "Lalle" Eriksson cyklar dagligen till jobbet, oavsett vad det är för väder, året runt. Han trampar över 1 000 mil om året. Den 11/11-11 hade han sett till att han hittills i år hade cyklat exakt 1 111 mil.

Annons

– Det blev till en litet kul grej när jag för en tid sedan upptäckte att jag skulle kunna pricka in 1 111 mil just den här dagen, säger "Lalle".

Han bor i Jägra utanför Malung och de dagliga cykelturerna till jobbet blir cirka 3,6 mil. Men ibland blir det betydligt längre turer också:

– I somras åkte jag ensam till Röros i Norge, 67 mil tur och retur. Dit tog jag mig på två dagar via Idre. Hemfärden, 32,5 mil, gick på en dag. Jag hade tänkt besöka släktingar i Trysil, men de var inte hemma så då fortsatte jag hem. Det tog drygt 18 timmar, berättar han.

En annan lång dagstur som han gjort var ännu något längre: Malung-Vansbro-Johannisholm-Malung-Sälen-Rörbäcksnäs-Torgås-Malung, 33mil.

Lars-Göran började med sitt cyklande när det för 8-9 år sedan upptäcktes att han led av både högt blodtryck och diabetes.

– Genom motionen som cyklingen ger och bättre kosthållning med LCHF-kost, kan jag hålla både blodtrycket och sockret i schack. Jag har kunnat sluta med all medicin och jag mår bättre än någonsin, säger Lars-Göran innan han trampar iväg i full fart.

För just nu gick bussen och den brukar han tävla med - vem som kommer först till Malungsfors.

– Jag vinner ibland, säger han glatt.

På www.cykelklubben.se kan man följa "Lalles" framfart i hans egen cykelblogg där han rapporterar och lägger ut bilder från sina turer.

Mer läsning

Annons