Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här börjar en ny tågresa för gosedjurskändis

I fjol lämnade gosedjuret Tåk-Håkan barnen och personalen på Förskolan Borgen och gav sig ut och tågluffade land och rike runt. Nu är han ute på en ny tågresa.
– Förhoppningen är att han ska vara med om lika många saker i år, säger Helena Sälgström.

Annons

Tåk-Håkans spännande resa i fjol uppmärksammades i både Södran, Svenska Dagbladet, Lärarnas Tidning och Tidningen Förskolan.

– Ja, Håkan har blivit en riktig kändis, säger Helena Sälgström, som jobbar på Förskolan Borgen - Övre.

Tillsammans med övrig personal och barnen på avdelningen följde hon med Tåk-Håkan till Säters station på tisdagsförmiddagen för att vinka av honom.

Tåk-Håkan har en lapp runt halsen där det står vem han är, att han kommer från Förskolan Borgen samt att han vill resa runt i Sverige med tåg och träffa nya människor.

– Han har med sig en ryggsäck med en dagbok som vi hoppas att folk kommer att skriva hälsningar i. Dessutom finns Tåg-Håkan även på Facebook, så de som hittar honom får gärna höra av sig till honom den vägen så att vi vet vad han är med om, säger Helena Sälgström.

I fjol gick Tåg-Håkan på både ett dop och en 40-årsfest, samt bodde i gästrummet hos ett äldre par och hann även med en tripp till Köpenhamn.

– Vi hoppas att folk engagerar sig lika mycket i år, säger Helena Sälgström

När tåget mot Stockholm rullade in på perrongen fick Tåg-Håkan resesällskap i form av en resenär. Han tog plats i förstaklassvagnen och barnen vinkade glatt tillbaka när Tåg-Håkan vinkade inifrån vagnen samtidigt som tåget åkte i väg.

På lappen runt Tåg-Håkans hals har han skrivit en önskan om att bli satt på ett tåg tillbaka till Säter den 19 april. Då räknar förskolebarnen med att gå ner till stationen och välkomna honom hem, och helst upptäcka att hans ryggsäck är fylld av berättelser om vad han har varit med om på sin resa.