Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här besöker Discovery Channel folkraceteamet från Borlänge

Folkraceteamet "Misty racing" från Borlänge får påhälsning av Disovery Channels motorprogram "Driving Wild" på måndag kväll.
– Hoppas att det här programmet kan ge folk en bättre och seriösare bild av folkrace, säger Tony Hedström.

I fjärde avsnittet av motorprogrammet "Driving Wild" (sänds den 21 mars 21.00) besöker programledaren Marc "Elvis" Priestley folkraceteamet "Misty racing" från Borlänge som består av Roger Vesslén, Tony Hedström, Peter Vesslén, Niclas Holmgren, Jonas ”Heavy” Stentäpp, Jan Ingesson och Linus Engberg.

Under en vecka förra året hjälpte de Priestley med att bygga en egen folkracebil för att tävla med.

– Första dagarna var det lite nervöst och spänt, man var tvungen att tänka på att inte titta in i kamerorna. Men efter några dagar blev det mer avslappnat. De var så roliga och de kändes som ens kompisar efter ett tag, säger Tony.

"Driving Wild" är ett motorprogram som besöker olika speciella motorsporter världen över. Gänget i "Misty racing" hade sett att Discovery sökte ett folkraceteam för att spela in ett program med och bestämde sig för att ansöka.

– Vi hade väl inga stora förhoppningar om att få vara med, vi trodde att hela folkracesverige hade sökt, säger mekanikern Tony Hedström.

Men efter några telefonsamtal så bestämde de sig för att komma och spela in hos dem på motorstadion i Amsberg.

– Vi skickade dem lite filmer där vi visade hur vi gjorde. Vi framstod nog som ganska bonniga och inte så överseriösa. Vi hade också garage med lyft och en bana nära till hands, överlag tyckte de nog vi verkade vara ett kul gäng, säger Tony.

Själv står han oftast i depån och fixar fordonen snarare än kör själv. Nu hoppas han besöket från "Driving wild" ska ge folkrace ett uppsving.

– Det är en sport som alla kan hålla på med för det är så billigt. Man är fiender ute på banan men i depån är man skitbra vänner. Folkrace har fått lite bonnstämpel, men hoppas att det här programmet kan ge folk en bättre och seriösare bild av folkrace.

Läs också:

Allt från folkracefesten i Borlänge – här kan du se alla finaler och hela reprisen

Hela familjen kör folkrace - "Det har blivit ett sätt att leva"

Byggde folkracebil för välgörenhet