Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här avslöjar hon strategin som gav henne titeln Årets grillkock

I samband med helgens trädgårdsmässa i Tällberg arrangerades tävlingen ”Årets grillkock”, där tre deltagare kämpade mot kylan för att ta hem den ärofyllda titeln.

Annons

I veckan visade termometern på cirka +20 grader i Rättviksområdet. En konsekvens av temperaturstegringen blir att grillen rullas fram i de flesta hushåll, grillkol och tändvätska köps in för att förgylla sommarkvällarna. I Tällberg, där tre huttrande deltagare kämpade i två timmar mot duggregn och kyla, höll man trots detta humöret uppe.

Vinnare blev Mimmi Sjölund som vanligtvis arbetar som kock på Dalecarlia i Tällberg.

– Det gick hem, fantastiskt trevligt, jag är sjukt stolt över mig själv och det var jätteroligt att bli inbjuden till det här, sade Mimmi till DT bara minuter efter segern.

Deltagarna fick två timmar på sig att göra en så kallad ”Mixed Grill Plate” med fyra olika huvudkomponenter samt minst tre stycken tillbehör. Mimmi valde att använda sig av havskräfta, lax, ribs och rökt sidfläsk. Till det gjorde hon även örtbakad potatis som hon grillade och håll värmen i en folieform på grillen. Detta för att ge den mycket röksmak och grillyta.

– De andra deltagarna är väldigt duktiga, det var jämnt genom hela tävlingen. Nu ska jag hem och montera ihop min nya grill som jag vann här idag, avslutar Mimmi.

I videon, se vinnarens bästa grilltips.