Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är löv som inte vissnar

Nu faller löven av träden men ett löv som inte vissnar har återvänt till Idre. Det är Idre hemslöjdsförening som budade hem sitt eget löv som under sommaren varit med på Svenska hemslöjdsföreningens stora unika lövskog på Liljevalchs i Stockholm.
– När utställningen var över såldes löven och pengarna gick till Vi-skogen , berättar Maud Stenberg som bevakade auktionen på löven och kunde köpa tillbaka det egna lövet för över 700 kronor.

Idre hemslöjdsförening var en av alla hemslöjdsföreningar som deltog i utställningen "Ser du löven för alla träd" under sommaren på Liljevalchs i Stockholm. En utställning som skedde som en del i hemslöjdens 100-års firande.

När utställningen var över såldes löven, tillsammans inbringade försäljningen av löven 25 000 kronor, som det nu planteras skog för i Afrika.

– Vi ville gärna ha tillbaka vårt löv och det kostade oss över 700 kronor, säger Maud Stenberg.

Idre hemslöjdsförening med Cissi Ingegerdsdotter som drivande har flera spännande projekt på gång och en bra aktivitet i lokalerna på Bergsskolan.

Det vackra löv som skapades runt den standardram som var lika för alla olika hemslöjdsföreningar, fick av idreslöjdarna två sidor. Dels en framsida med motiv av Idre och Städjan och så baksidan som anspelar till de vackra dräkttyger som finns i Särna och Idre, tyger som också är del av det pågående dräktprojektet.

– Nu är bara frågan vad vi ska gör a med vårt löv, funderar Cissi.

Men i Idre finns en rad spännande lokaler där det vackra lövet borde kunna visas upp för både fastboende och besökare.