Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är kommunens nye gatuchef

Jakten gav resultat till slut, kommunen har fått klart med en ny gatuchef efter Niclas Camarstrand.
Vid nyår tillträder Lennart Bengts tjänsten.
Han är inflyttad till kommunen, med 50 meters marginal.

Annons

För ungefär så långt är det från paret Bengts bostad, med sjönära läge vid Haggen, fram till kommungränsen mot Ludvika.

Född i Rättvik och sedan många år boende och arbetande i Borlänge, på gatukontoret respektive som konsult i branschen, är ju frågan hur bopålarna kunde bli nerslagna i Västerbergslagen?

– Det var helt enkelt så att vi sökte efter en bostad med sjötomt vid Runn. Men det visade sig väldigt dyrt och då hittade vi i stället det här stället, mellan Dagkarlsbo och Snöån. Vi har bott här i två och ett halvt år nu och trivs.

Sitt nya jobb i Smedjebacken har han ännu inte detaljkoll på vad det innebär.

– Men P-O (Dahlström, kommunens tekniske chef) har på förhand berättat övergripande om vad som gäller, säger Lennart Bengts.

P-O Dahlström själv är mycket nöjd över att ha fått klart med en gatuchef med lång erfarenhet av branschen.

– Att vara gatuchef i en så pass stor kommun ytmässigt som Smedjebacken innebär ett brett område att jobba med. Man skulle kunna dela upp det i trafik-, gatu och planeringsuppgifter.

Dahlström fortsätter:

– Eftersom Niclas Camarstrand gjorde så mycket på trafiksidan, med skyltning och liknande, tror jag nu att det blir riktigt bra att få in Lennart Bengts med kunskap från många år som konsult inom planering och projektering.